E.de Roo Installatiebedrijf   Lijmbeekstraat 220   5612 NJ   Eindhoven   Tel 040 - 2938063   Fax 040 - 2938064   Mob 0614541613
Home
verwarming
  CV ketels
  Thermostaten
  Radiatoren
  Vloerverwarming
  Convectoren
  Geiser of Boiler
  Service

  Algemene vragen
  Begrippenlijst
  Hoe vul ik bij

loodgieter
Offerte aanvraag
Bedrijfsinfo
Foto's

Warmwaterapparatuur

Met het oog op de moderne leefwijze die vooral in het teken staat van gemak dient de mens, tijd voor jezelf en complete ontspanning, ligt de grens van minimale eisen voor warmwaterinstallaties tegenwoordig behoorlijk hoger dan in het verleden. Er moet in ieder geval genoeg capaciteit zijn om douche(paneel) en/of bad, verschillende tappunten (tegelijk) en eventueel hotfill apparatuur van voldoende warmwater te voorzien.

Niet alle systemen kunnen aan de moderne eisen tegemoet komen. Welke installaties voor u geschikt zijn, hangt uiteraard af van de mate van luxe die u hanteert binnen uw eigen huishouden. Het is altijd nodig om de zaken goed tegen elkaar af te wegen.

Geisers
De geiser is een doorstroomtoestel die in open of gesloten uitvoering verkrijgbaar is. De werking is gestoeld op een eenvoudig principe: het doorstromend water spreekt de gasbrander aan, wordt vervolgens verwarmd via de warmtewisselaar en bereikt binnen korte tijd een temperatuur van ongeveer 60 °C. Afhankelijk van type en merk varieert de wachttijd (de tijd die verstrijkt tussen het opendraaien van de kraan en het moment dat water van de vereiste temperatuur uit het tappunt komt) van enkele seconden tot soms wel twintig seconden. Ook het zogenaamde tapdebiet (aantal liters per minuut) is variabel en in verhouding tot andere typen toestellen beperkt.


Boilers (gas en elektrisch)
Een boiler is een voorraadtoestel, waarin een voorraad van 80 tot 200 liter water wordt bewaard op een temperatuur tussen de 60 °C en 80 °C. Als de kraan wordt opengedraaid komt er bovenuit het vat direct een constante hoeveelheid water met een constante temperatuur. Gelijkertijd stroomt er onderin het vat weer koud water naar binnen. Omdat koud water zwaarder is dan warm water, blijft het koude water ook onderin de boiler. Indien de temperatuur in de boiler daalt, wordt de voorraad weer opgewarmd door middel van de brander. Een groot voordeel van de boiler is het ontbreken van een tapdrempel, en de mogelijkheid om gelijktijdig verschillende tappunten in huis aan te spreken
Indirect gestookte boilers
Deze boiler houdt tussen de 40 en 200 liter tapwater in voorraad en wordt boven naast of onder de cv-ketel geplaatst. Een aftakking van het cv-leidingnet die als een spiraal door de boiler loopt, houdt het water op temperatuur. Veelal heeft de indirect gestookte boiler voldoende capaciteit om overal in huis een prima warmwatercomfort te leveren.

Naar boven